Gulasz wołowy z pęczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wołowy z pęczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
765 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

417 osób wydrukowało

Pobierz pdf

485 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę, papryki oraz cebulę pokrój w dużą kostkę.

Gulasz wołowy z pęczakiem - Krok 1

Krok 2

W garnku rozgrzej olej, przesmaż mięso, a następnie dodaj warzywa. Wszystko smaż chwilę razem.

Gulasz wołowy z pęczakiem - Krok 2

Krok 3

Do garnka wlej 600 ml wody, zagotuj. Następnie wsyp Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz, zmniejsz ogień i gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie.

Gulasz wołowy z pęczakiem - Krok 3

Krok 4

Na 25 minut przed końcem do garnka z mięsem wsyp pęczak. Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu. Gotowe danie podawaj z ogórkiem konserwowym.

Gulasz wołowy z pęczakiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre dania, dodaj do gulaszu ostrej papryki w proszku.

77

Opinie o przepisie

  • Kazimiera Kobierowska

    Kazimiera Kobierowska , 25.07.2018

    Kasia polecam smakowite

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Wróblewska

    Dorota Wróblewska , 17.04.2017

    palce lizać

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Ulman

    Krzysztof Ulman , 06.10.2016

    A pęczak suchy czy ugotowany? dałem suchy i strasznie zgęstniało :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Zawadzka

    Krystyna Zawadzka , 05.10.2016

    Mniam polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lidia Götzinger

    Lidia Götzinger , 05.10.2016

    A po co ten Fix ze wzmacniaczami smaku???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Adamczuk Kiełbowicz

    Barbara Adamczuk Kiełbowicz , 05.10.2016

    Superowe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Kasprzak

    Marzena Kasprzak , 12.03.2016

    polecam bardzo dobry

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna  Król

    Anna Król , 09.01.2016

    b . dobre polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ewa skubis

    ewa skubis , 09.01.2016

    Bardzo smaczne !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zosia Wozniak

    Zosia Wozniak , 09.01.2016

    Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zosia Wozniak

    Zosia Wozniak , 09.01.2016

    polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zosia Wozniak

    Zosia Wozniak , 09.01.2016

    polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Gębska

    Agnieszka Gębska , 30.10.2015

    Bardzo smaczne :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gotujemy po tajsku - kursy na Phuket

    Gotujemy po tajsku - kursy na Phuket , 28.10.2015

    Uwielbiamy. 90 % dań kuchni tajskiej to potrawy jednogarnkowe!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Jędras

    Kazimierz Jędras , 28.10.2015

    Juz dosyc tych skomplikowanych i drogich przepisow jakie sa lansowane w TV !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Orzeł

    Roman Orzeł , 28.10.2015

    Po naszymu je to ajntopf....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lidia Pruska

    Lidia Pruska , 28.10.2015

    Lubię to!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Mochaupt

    Ryszard Mochaupt , 28.10.2015

    Takie danie jadlem w wojsku- co dobre wraca

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józek Klęk

    Józek Klęk , 28.10.2015

    Najlepszy jest bigos na winie , bo się wrzuca go gara co jest pod ręką i się na winie w kuchni ????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czesław Zielnik

    Czesław Zielnik , 28.10.2015

    Z kaszą gryczaną jest lepszy, ale to kwestia gustu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard S. Szejner

    Ryszard S. Szejner , 28.10.2015

    Szczególnie jesienią. Te gęste zupy, gulasze itp....pychota :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józef Szykierski

    Józef Szykierski , 27.10.2015

    Marku, konie wolą owies

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Rudnicki

    Robert Rudnicki , 27.10.2015

    Oj lubię ja to! Oj tak!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Foltyniewicz

    Jerzy Foltyniewicz , 27.10.2015

    Janek to lubi czy musi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Kożuszek

    Jacek Kożuszek , 27.10.2015

    mmm Smakowicie wygląda. Polecam również wypróbować tego przepisu na Leczo Polecam genialny przepis na leczo https://youtu.be/8MOhi6mRe1s

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Nawrotek

    Janusz Nawrotek , 27.10.2015

    Smaczne ,zdrowe i pożywne.Jeszcze chili,w każdej chwili smak umili.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Chochlewicz

    Andrzej Chochlewicz , 27.10.2015

    Również jest dobry z kapustą kwaszoną

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogumił Kencki

    Bogumił Kencki , 27.10.2015

    Pęczak to dla ludzi do jedzenia????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Pasiut

    Anna Pasiut , 27.10.2015

    Warto sprubować, wygląda apetycznie :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Donata Rembalska

    Donata Rembalska , 27.10.2015

    Uwielbiam gulasz ale nie z pęczakiem tylko kaszą jaglaną i nie z wołowiną bo jest twarda .

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wołowy z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wołowy z pęczakiemGulasz wołowy z pęczakiem

Dania z wołowiny są aromatyczne, wyraziste i pełne smaku. Pojawiają się często w domowym menu jako potrawy serwowane na obiad. Tymczasem gulasz wołowy z pęczakiem może też być dobrą propozycją na jednogarnkowe danie, które podasz podczas przyjęcia. Szybko je odgrzejesz i równie szybko zaserwujesz swoim gościom. Ozdobisz ulubionymi ziołami i uzupełnisz np. grillowaną czosnkową bagietką. Potrzebne Ci będą: dobrej jakości mięso wołowe, kasza pęczak, papryki – zielona i czerwona – oraz cebula. Pokrojone w kostkę mięso smaży się z warzywami, dzięki czemu smak składników zostaje skutecznie wydobyty. Następnie całość gotuje się, aż mięso będzie miękkie. Później dorzuca się jeszcze kaszę. Do gulaszu wołowego z pęczakiem warto dodać suszone lub świeże zioła. Dopraw go więc tymiankiem, oregano lub rozmarynem. Wykorzystaj też paprykę chili, jeśli lubisz pikantne jedzenie. Wołowinę w takim wydaniu podawaj również jako smaczną, mięsną kolację. Chcesz sprawdzić, jak smakuje? Zacznij gotowanie z podanym przepisem!