
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
2 sztuki
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz cebulę i czosnek, następnie posiekaj.
Krok 2
Podsmaż na gorącym tłuszczu około 7 minut. Przełóż do malaksera i zmiksuj.
Krok 3
Oczyść mięso i pokrój w kostkę, podsmaż na gorącym tłuszczu.
Krok 4
Dodaj zmiksowaną cebulę i czosnek oraz kawałek cynamonu. Duś kilka minut.
Krok 5
Zalej mięso 500 mililitrami wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem około 1 godziny, od czasu do czasu mieszając.

Dobra rada:
Podawaj danie np. z grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz cebulowy
Gulasz to pochodzące z kuchni węgierskiej danie, które – dla uzyskania właściwej konsystencji – potrzebuje odpowiednio długiego czasu gotowania. Mimo tego, sam proces jego przygotowywania jest dość prosty. Wystarczy zastosować się do poniższych wskazówek. Starannie wybierz główny składnik potrawy – mięso. Ważne jest, aby było najwyższej jakości. Dobrze sprawdzi się wołowe. Pokrojone w kostkę, wystarczy podsmażyć na patelni na intensywnie brązowy kolor. Dzięki takiemu zabiegowi, przyrządzane przez Ciebie danie będzie charakteryzowało się intensywną barwą. Aby potrawa zyskała wyrazisty cebulowy smak, białą lub żółtą cebulę z dodatkiem czosnku zeszklij na patelni. Wszystkie składniki połącz ze sobą, zalej wodą i duś pod przykryciem. Gotowe danie doprawisz na wiele sposobów, np. liściem laurowym, pieprzem, ostrą papryką i majerankiem. Ciekawy efekt uzyskasz, dodając do niego kawałek laski cynamonu. Możesz dodatkowo zaprawić całość pod koniec gotowania koncentratem pomidorowym. Gotowe danie serwuj z ulubionym pieczywem, kaszą lub ryżem. Koniecznie wypróbuj nasz przepis.