Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
442 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

384 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

568 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

500 mililitrów

3 sztuki

6 sztuk

20 mililitrów

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz mąką oraz papryką i smaż na rozgrzanej patelni na złoto.

Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w półkrążki i dodaj do mięsa. Smaż chwilę.

Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Wlej 500 ml wody, dodaj liść laurowy i kostkę Knorr.

Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa i duś całość, aż wszystko będzie miękkie.

Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - Krok 4

Krok 5

Na końcu dodaj paprykę pokrojoną w kawałki i pieczarki w cząstki. Duś jeszcze chwilę, aż gulasz zgęstnieje. Gulasz doskonale smakuje również następnego dnia, dlatego możesz taki obiad przygotować od razu na dwa dni.

Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Marcin K

    Marcin K , 10.02.2020

    tesciowej smakowalo XD

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysiek Wielgus

    Krzysiek Wielgus , 17.05.2016

    wyszło pysznie ale trosze ostro

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wołowy z papryką i pieczarkamiGulasz wołowy z papryką i pieczarkami

Wariacji na temat gulaszu jest bardzo wiele. W każdym z nich miękkie, duszone w sosie kawałki mięsa smakują nieco inaczej. Z pewnością ty również masz swój ulubiony sposób na tą popularną potrawę, jednak dziś z propozycją wychodzi gulasz wołowy z papryką i pieczarkami. Danie jednogarnkowe, a więc proste i szybkie. Umyte i osuszone kawałki wołowiny oprósz mąką i papryką, a następnie podsmaż na złoto. Dodaj cebulę, ziemniaki i gotuj do chwili, aż wszystkie składniki zmiękną. Na końcu wrzuć warzywa potrzebujące najkrótszego czasu gotowania, a więc paprykę i cząstki pieczarek. Aby gulasz nieco zgęstniał, pozostaw go na małym ogniu jeszcze przez jakiś czas. Gotową potrawę podawaj gorącą z dodatkiem natki pietruszki lub świeżego rozmarynu. Gulasz doskonale smakuje również następnego dnia, dzięki czemu w jednym podejściu możesz przygotować pyszny obiad na dwa dni. Spróbuj koniecznie!