Wyśmienity gulasz wołowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity gulasz wołowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

3 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj z całą potrawą, zagotuj i dopraw do smaku.

Krok 2

Mięso umyj dokładnie, osusz, potnij w kostkę i obtocz w mące. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulką.

Krok 3

Podlej wodą, dodaj przyprawy i drobniutko pokrojony czosnek. Duś pod przykryciem do czasu gdy mięso zmięknie.

Krok 4

Mąkę rozmieszaj ze śmietaną i odrobiną wywaru z gotującego się gulaszu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej