Gulasz z czerwonym winem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z czerwonym winem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

150 gramów

200 gramów

1 sztuka

5 sztuk

4 sztuki

1 opakowanie

350 mililitrów

1 szczypta

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrój w dużą kostkę o boku 2 cm. Boczek pokrój na mniejszą kostkę. W międzyczasie wstaw wcześniej namoczoną fasolę do gotowania.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i zacznij smażyć mięso.

Krok 3

Gdy zrobi się rumiane, dodaj cebulę, czosnek i marchewkę.

Krok 4

Całość smaż jeszcze przez kilka minut i następnie wlej wino. Gotuj, aż wino w połowie odparuje.

Krok 5

Gdy wino odparuje, wlej wodę i dodaj Bulionetkę wołową Knorr.

Krok 6

Na końcu dodaj ugotowaną i odcedzoną fasolę. Gulasz duś powoli, aż mięso i pozostałe składniki będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z kiełbasy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej