
Składniki
400 gramów
150 gramów
200 gramów
1 sztuka
5 sztuk
4 sztuki
1 opakowanie
350 mililitrów
1 szczypta
120 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę pokrój w dużą kostkę o boku 2 cm. Boczek pokrój na mniejszą kostkę. W międzyczasie wstaw wcześniej namoczoną fasolę do gotowania.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i zacznij smażyć mięso.
Krok 3
Gdy zrobi się rumiane, dodaj cebulę, czosnek i marchewkę.
Krok 4
Całość smaż jeszcze przez kilka minut i następnie wlej wino. Gotuj, aż wino w połowie odparuje.
Krok 5
Gdy wino odparuje, wlej wodę i dodaj Bulionetkę wołową Knorr.
Krok 6
Na końcu dodaj ugotowaną i odcedzoną fasolę. Gulasz duś powoli, aż mięso i pozostałe składniki będą miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej