
Składniki
250 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść mięso, pokrój w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu.

Krok 2
Posiekaj cebulę i czosnek, dodaj do mięsa, ponownie podsmaż.

Krok 3
Paprykę pokrój w kostkę i dodaj do całości wraz z mieloną papryką. Następnie duś przez ok. 5 minut.

Krok 4
Zalej mięso jednym litrem wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gulasz gotuj pod przykryciem ok. 1 godziny, mieszając od czasu do czasu. Podawaj danie z ryżem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej