
Składniki
8 sztuk
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pałki umyj, osusz a następnie natnij nożem skórę dookoła kostek.

Krok 2
Osuszone pałki skrop oliwą, posyp równomiernie Przyprawą Knorr i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 3
Naczynie przykryj folią aluminiowa i wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na 50 minut. Aby pałki nabrały rumianego koloru, odkryj naczynie na 3 minuty przed końcem pieczenia i ponownie wstaw do piekarnika.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Złociste pałeczki z kurczaka
Przygotowanie złocistych pałek z kurczaka jest prostsze niż mogłoby się wydawać, co świetnie udowadnia poniższy przepis. Mięso na początek starannie umyj i osusz za pomocą jednorazowych ręczników kuchennych. Delikatnie natnij ostrym nożem skórkę dookoła kostek kurczaka. Mięso przełóż do miski i wymieszaj z oliwą i przyprawą do złotego kurczaka. Następnie umieść całość w naczyniu żaroodpornym. Ilość składników potrzebnych do zrobienia pałek z kurczaka w piekarniku policzysz na palcach jednej ręki – właśnie w prostocie tkwi sekret tego znakomitego dania. Przekonaj się, jak przyjemne może być przyrządzenie pysznego obiadu, wypróbowując przepis na pałki z kurczaka.
Dla kogo? Pieczone pałki z kurczaka przypadną do gustu wszystkim fanom mięsa drobiowego. Jego delikatny smak zostanie wzbogacony mieszanką przypraw, dzięki której każdy kęs będzie wywoływał zachwyt wszystkich smakoszów zebranych przy stole. Przepisem na pałki z kurczaka powinni zainteresować się kucharze, którzy lubią proste, ale efektowne gotowanie.
Na jaką okazję? Smakowity obiad dla całej rodziny? Z tym zadaniem pałki z kurczaka z piekarnika poradzą sobie celująco! Bez problemu dopasujesz ilość składników do liczby osób, którą planujesz nakarmić. Pieczone pałki z kurczaka śmiało podasz nawet podczas bardziej uroczystego świątecznego posiłku.
Czy wiesz, że? Zrobienie soczystych pałeczek z kurczaka nie jest trudne, lecz warto pamiętać o kilku wskazówkach. Ważne jest, aby wcześniej odpowiednio nagrzać piekarnik. Mięso na pieczone pałki z kurczaka powinno piec się owinięte folią aluminiową – dzięki takiemu zabiegowi nie wysuszy się w trakcie podgrzewania. Na kilka minut przed końcem pieczenia odkryj pałki z kurczaka – zyskają chrupiącą skórkę.
Dla urozmaicenia: Gotowe danie zaserwujesz na wiele różnych sposobów. Pałki z kurczaka podawaj udekorowane gałązką ziół, np. świeżego rozmarynu. Świetnym dodatkiem do pałek z piekarnika będą domowe frytki (dla odmiany wypróbuj wariantu z batatów) lub upieczone ziemniaki w mundurkach. Sprawdzi się również ugotowany na sypko ryż polany sosem o aksamitnej konsystencji, np. curry lub orzechowy.