Gulasz z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z kiełbasą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

20 sztuk

1 sztuka

6 łyżek

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, następnie umyj i gotuj do chwilii kiedy będą miękkie – 25 minut.

Krok 2

Lekko przestudzone ziemniaki pokrój w kostkę.

Krok 3

Obrany ząbek czosnku smaż na 6 łyżkach oliwy, do jego zezłocenia.

Krok 4

Następnie dodaj ziemniaki i je przyrumień.

Krok 5

Kiełbasę pokrój na kawałki i dodaj do ziemniaków.

Krok 6

Wrzuć oliwki i smaż jeszcze przez 10 minut.

Krok 7

Gotowe danie przypraw do smaku solą, pieprzem i papryczką chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej