
Składniki
6 sztuk
20 sztuk
1 sztuka
6 łyżek
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, następnie umyj i gotuj do chwilii kiedy będą miękkie – 25 minut.
Krok 2
Lekko przestudzone ziemniaki pokrój w kostkę.
Krok 3
Obrany ząbek czosnku smaż na 6 łyżkach oliwy, do jego zezłocenia.
Krok 4
Następnie dodaj ziemniaki i je przyrumień.
Krok 5
Kiełbasę pokrój na kawałki i dodaj do ziemniaków.
Krok 6
Wrzuć oliwki i smaż jeszcze przez 10 minut.
Krok 7
Gotowe danie przypraw do smaku solą, pieprzem i papryczką chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej