
Składniki
200 gramów
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
1 łyżeczka
3 sztuki
50 gramów
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki rozmroź w zimnej wodzie i osusz.
Krok 2
Boczek, cebulę i obrane ziemniaki pokrój na kostkę.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć boczek i podsmaż go.
Krok 4
dodaj cebulę i zeszklij, po czym wrzuć krewetki i ziemniaki. Wszystko podsmaż ciągle mieszając.
Krok 5
Jajka rozbełtaj ze śmietaną, pieprzem, solą i koperkiem.
Krok 6
Jajka wlej do krewetek i usmaż jajecznicę delikatnie mieszając. Kromki pokrój na kostkę i podsmaż na złoto na maśle.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej