Pieczone jabłka w czekoladzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone jabłka w czekoladzie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

10 sztuk

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj jabłka, a następnie delikatnie wydrąż, pozostawiając skórkę.

Krok 2

Owoce wypełnij konfiturą z płatków róży.

Krok 3

Piecz 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Krok 4

W tym czasie czekoladę rozpuść w rondelku.

Krok 5

Gorące jabłka polej roztopioną czekoladą. Posyp cukrem trzcinowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone jabłka w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone jabłka w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone jabłka w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone jabłka w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone jabłka w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone jabłka w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone jabłka w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone jabłka w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej