Pieczone pomarańcze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone pomarańcze

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańcze sparz wrzątkiem, osusz i rozetnij na połówki, usuń pestki i każdą połówkę posmaruj roztopionym wcześniej masłem.

Krok 2

Ułóż cytrusy w żaroodpornym natłuszczonym naczyniu przecięciem do góry i oprósz cukrem.

Krok 3

Zapiekaj przez ok. 15 minut na złoty kolor w temperaturze 180-200 stopni.

Krok 4

Podawaj na gorąco z likierem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone pomarańcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone pomarańcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone pomarańcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone pomarańcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone pomarańcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone pomarańcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone pomarańcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone pomarańcze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej