
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
do małego garka dajemy łyżke masła a kiedy sie rozpuści dodajemy cukier i mieszamy.
Krok 2
Potem dolewamy smietanki tak aby wyszła kremowa konsystencja, a jesli ktos chce to brązowa, ale kremowa jest znacznie lepsza.
Krok 3
Nastepnie wszystko mieszamy do zagotowania ( niech gotuje sie przez min.) Kiedy przestanie sie gotować nalezy wszystko przelac do naczynia i zaczekac az wystygnie. Kiedy wystygnie to bedzie bardziej twarda lub gesta ( to zalezy) ale i tak bedzie pyszna . Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej