
Składniki
1.5 łyżki
1.5 łyżki
500 gramów
600 gramów
1 opakowanie
1.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mandarynki przekrój na pół i usuń pestki, lekko wydrążając łyżeczką.
Krok 2
Wydrążony miąższ drobno posiekaj, a następnie zmieszaj z twarogiem, cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 3
Napełnij masą połowę mandarynek.
Krok 4
Płatki owsiane zmieszaj z migdałami.
Krok 5
Cukier usmaż na patelni na karmel.
Krok 6
Dodaj mieszankę z płatków owsianych i owoców.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej