Lody truskawkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody truskawkowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

400 mililitrów

4 sztuki

0.5 sztuki

60 mililitrów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce przebierz, opłucz i obierz z szypułek. Następnie rozrób w mikserze.

Krok 2

Mleko zagotuj z owocami.

Krok 3

Żółtka utrzyj z cukrem na jednolitą masę, a następnie wlej gorące mleko i podgrzej na małym ogniu, aż zgęstnieje. Nie gotuj.

Krok 4

Następnie szybko ozięb, wlej do maszynki do kręcenia lodów do połowy wysokości. Wstaw do zamrażalnika, włącz maszynkę i kręć, do czasu gdy masa zgęstnieje. Pod koniec zamrażania wymieszaj z przecierem z truskawek lub poziomek i śmietaną.

1

Opinie o przepisie

  • Monika Gorczyca

    Monika Gorczyca , 17.05.2024

    DOBRE

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej