Kisiel jabłkowo – miętowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kisiel jabłkowo – miętowy

Autor: Mysiunia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę, następnie przekładamy je do garnka, dodajemy sok z cytryny, mięte, cukier oraz 1,5 szklanki wody – gotujemy.

Krok 2

W połowie szklanki wody mieszamy dokładnie mąkę. Kiedy owoce się zagotują, to wyciągamy z nich gałązki mięty i wlewamy wodę z mąką – dokładnie mieszamy do czasu aż zgęstnieje.

Krok 3

Kisiel możemy podawać zarówno na ciepło jak i schłodzony. W wersji na zimno jest bardzo orzeźwiający dzięki posmaku mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kisiel jabłkowo – miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kisiel jabłkowo – miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kisiel jabłkowo – miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kisiel jabłkowo – miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kisiel jabłkowo – miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kisiel jabłkowo – miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kisiel jabłkowo – miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kisiel jabłkowo – miętowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej