
Składniki
2 szklanki
4 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę, następnie przekładamy je do garnka, dodajemy sok z cytryny, mięte, cukier oraz 1,5 szklanki wody – gotujemy.
Krok 2
W połowie szklanki wody mieszamy dokładnie mąkę. Kiedy owoce się zagotują, to wyciągamy z nich gałązki mięty i wlewamy wodę z mąką – dokładnie mieszamy do czasu aż zgęstnieje.
Krok 3
Kisiel możemy podawać zarówno na ciepło jak i schłodzony. W wersji na zimno jest bardzo orzeźwiający dzięki posmaku mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej