
Składniki
50 mililitrów
25 gramów
750 gramów
150 gramów
250 gramów
35 gramów
250 gramów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czereśnie przepołów i usuń pestki.
Krok 2
Rozkrusz pumpernikiel.
Krok 3
Śmietanę ubij na sztywną pianę. Rozrób twaróg wraz z jogurtem i cukrem. Dodawaj śmietanę.
Krok 4
Pumpernikiel zalej sokiem z czereśni i pozostaw, aż sok zostanie wchłonięty. Zmieszaj z tartą czekoladą.
Krok 5
Miskę napełnij na zmianę wiśniami, pumperniklem i kremem twarogowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej