Masa jabłkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Masa jabłkowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 kilogram

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jabłka i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Masło rozgrzej, dodaj jabłka i smaż.

Krok 3

Pod koniec dodaj suchą galaretkę i smaż jeszcze przez chwilę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Masa jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Masa jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Masa jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Masa jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Masa jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Masa jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Masa jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Masa jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej