Kisiel owocowy ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kisiel owocowy ze śmietaną

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 gram

2 sztuki

1 gram

1 sztuka

1 sztuka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek należy umyć owoce. Śliwki odcedzić od kompotu, jeżeli w śliwkach są pestki należy je usunąć. Następnie jabłka obrać ze skórki, przekroić i usunąć środek z nasionami, potem pokroić jabłko w kostkę. Potem do garnka wlać kompot ze śliwek i go podgrzać. Dodać do niego skórkę z cytryny i kawałki jabłka, gotować przez około 5 minut. Po 5 minutach wyjąć skórkę z cytryny i wlać sok z cytryny. Potem do wody dodać mąkę, dobrze wymieszać, aby nie było grudek. Mąkę z wodą wlać do kompotu i wymieszać, po czym dodać śliwki. Przez chwilę gotować, potem odstawić, aby ostygło. Natomiast śmietanę należy ubić z 1 łyżeczką cukru. Ostygnięty kisiel przelać do misek i włożyć do lodówki. Na koniec ozdobić kisiel śmietaną i cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kisiel owocowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kisiel owocowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kisiel owocowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kisiel owocowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kisiel owocowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kisiel owocowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kisiel owocowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kisiel owocowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej