
Składniki
2 łyżki
250 mililitrów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wsadź do miski (ok 2-3l) truskawki i zgnieć je (np. tłuczkiem do ziemniaków) tak, aby wszystkie puściły soki.
Krok 2
Gdy już to zrobimy dodajemy do nich mleko i cukier. Wszystko mieszamy.
Krok 3
Kefir można podawać do szklanek, kubków itd.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej