Masa makowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Masa makowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżki

150 gramów

300 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz mak, zmiel.

Krok 2

Następnie dodaj masło, cukier i miód.

Krok 3

Smaż, a pod koniec dodaj pianę z białek. Zamieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Masa makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Masa makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Masa makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Masa makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Masa makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Masa makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Masa makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Masa makowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej