Słodka kaszka manna z sokiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodka kaszka manna z sokiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

1 litr

12 łyżek

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przelej mleko do garnka, odmierz niepełną szklankę i rozprowadź w niej dokładnie kaszę.

Krok 2

Resztę zagotuj razem z cukrem i szczyptą soli.

Krok 3

Wlej kaszę rozmieszaną z mlekiem i ciągle mieszając zagotuj.

Krok 4

Gdy zgęstniej, zestaw z ognia i rozlej na talerze. Słodką kaszę manną podawaj w formie deseru lub śniadania razem z sokiem lub cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodka kaszka manna z sokiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodka kaszka manna z sokiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodka kaszka manna z sokiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodka kaszka manna z sokiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodka kaszka manna z sokiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodka kaszka manna z sokiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodka kaszka manna z sokiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodka kaszka manna z sokiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej