Tęczowe galaretki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tęczowe galaretki

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 opakowań

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Potrzebujemy 6 połówek cytryny/pomarańczy/grapefruita. Owoce kroimy na pół, wyciskamy sok, który popijamy w trakcie pracy :) Puste połówki owoca czyścimy w środku usuwając reszty miąszu. Każdą połówkę wypełniamy innym kolorem galaretki rozpuszczonej w 400 ml wody i odkładamy do zastygnięcia. Gotowe połówki kroimy na cząstki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tęczowe galaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tęczowe galaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tęczowe galaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tęczowe galaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tęczowe galaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tęczowe galaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tęczowe galaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tęczowe galaretki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej