Polewa do pączków - lukrowa glazura: przepis | Przepisy.pl pixel

Polewa lukrowa do pączków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

188 osób wydrukowało

Pobierz pdf

169 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier rozpuszczamy w 50 mililitrach wody podgrzewając go na ogniu (opcjonalnie ilość wody można zwiększyć).

Polewa lukrowa do pączków - Krok 1

Krok 2

W gorący lukier wkładamy na chwilę gorące pączki.

Polewa lukrowa do pączków - Krok 2

Krok 3

Po wyjęciu pozwalamy, aby jego nadmiar ściekł, a wierzch pączka posypujemy kawałkami kandyzowanej pomarańczy.

Polewa lukrowa do pączków - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Elisabeth Dumoulin

    Elisabeth Dumoulin , 21.02.2017

    Przepraszam ale to jest niedokonczony przepis. Trzeba gotowac "do piórka" nastepnie dodac sok z cytryny albo ocet i ucierac drewnianą lyżka do białości.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polewa lukrowa do pączków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polewa lukrowa do pączków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polewa lukrowa do pączków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polewa lukrowa do pączków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polewa lukrowa do pączków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polewa lukrowa do pączków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polewa lukrowa do pączków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polewa lukrowa do pączków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej