
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Świeży arbuz powinien już na samym wstępie zostać bardzo dokładnie umyty, a następnie osuszony. Ostrym nożem wyciąć w naszym owocu koszyk lub jakikolwiek inny kształt który nam odpowiada. Wykrojone wnętrze arbuza pokroić należy na drobne kawałeczki, a następnie usunąć z nich wszystkie pestki. Włożyć wcześniej wykrojony miąższ arbuza do naszego koszyczkakoszyczka. Przyozdobić wszystko listkami bazylii albo mięty (to już pozostawiam naszemu uznaniu). Deser schłodzić w lodówce. Dodatkowo przed konsumpcją możemy dodać bitą śmietanę z cukrem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej