Koperty z brzoskwiniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koperty z brzoskwiniami

Autor: moody

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1. Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty 10x10 2. Na każdy kwadrat kładziemy 1 dużą łyżkę pokrojonych brzoskwiń 3. Zawijamy każdy róg do środka i łączymy 4. Smarujemy niewielką ilością rozbełtanego białka 5. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na ok. 12-15 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koperty z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koperty z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koperty z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koperty z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koperty z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koperty z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koperty z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koperty z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej