Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym
średnie
0 osób zapisało

Składniki
0.75 szklanki
100 gramów
500 mililitrów
5 sztuk
100 gramów
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz gruszki, a następnie podziel na połówki.
Krok 2
Do naczynia wlej wytrawne czerwone wino z dodatkiem cukru, po czym umieść w nim owoce i zagotuj.
Krok 3
Przez 24 godziny mocz gruszki w winie.
Krok 4
Następnego dnia zmiel orzechy i wymieszaj z mocno ubitą śmietaną.
Krok 5
Po wyjęciu i odsączeniu gruszek, połóż na nich mus orzechowy. Deser posyp lodami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej