Lwowskie śliwki faszerowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lwowskie śliwki faszerowane

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
169 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

182 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

170 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 szklanka

1 sztuka

10 dekagramów

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śliwki zalej alkoholem i odstaw do napęcznienia.

Lwowskie śliwki faszerowane - Krok 1

Krok 2

Skórkę pomarańczową wymieszaj z orzechami i napełniaj śliwki (można je spinać wykałaczkami).

Lwowskie śliwki faszerowane - Krok 2

Krok 3

Schłodzoną śmietanę ubij z cukrem waniliowym i nakładaj po łyżeczce na każdą śliwkę. Można oprószyć cynamonem.

Lwowskie śliwki faszerowane - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lwowskie śliwki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lwowskie śliwki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lwowskie śliwki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lwowskie śliwki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lwowskie śliwki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lwowskie śliwki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lwowskie śliwki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lwowskie śliwki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej