Włoskie ciasteczka amaretti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie ciasteczka amaretti

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik rozgrzej do 150 stopni. Migdały wymieszaj z 50 gram cukru.

Krok 2

Białka ubij z resztą cukru na pianę. Dodaj do niej aromat i porcjami migdały.

Krok 3

Nakładaj masę łyżeczką do szprycki i wyciskaj ciasteczka na blachę wyłożoną papierem. Piecz ok. 15 minut.

Krok 4

Po upieczeniu wyłącz piekarnik, otwórz i trzymaj w nim ciasteczka przez godzinę. Będą wtedy bardzo chrupiące i kruche.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie ciasteczka amaretti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie ciasteczka amaretti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie ciasteczka amaretti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie ciasteczka amaretti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie ciasteczka amaretti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie ciasteczka amaretti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie ciasteczka amaretti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie ciasteczka amaretti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pasztet z fasoli
czas przygotowania
145 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej