Tagliatelle po bolońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle po bolońsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

5 sztuk

1 szklanka

75 gramów

null

100 gramów

300 gramów

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebule, marchew i seler. Podsmaż w rondlu.

Krok 2

Następnie dodaj wino i mięso.

Krok 3

Smaż chwilę, po czym dodaj pokrojone pomidory, sól, estragon i pieprz. Duś kilka minut.

Krok 4

Makaron ugotuj i wymieszaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej