
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
1 gram
1 garść
6 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Blaszkę z kawałkami dyni unieść na środkowej półce w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, z opcją pieczenia góra/dół. Dynię piecz tak około 35-45 minut, aż będzie miękka. Upieczone kawałki dyni obierz ze skórki, umieść w misce i zmiksuj.
Krok 2
Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Pokrój cebulę w drobną kostkę, czosnek posiekaj i podsmaż je na średnim ogniu przez około 5 minut.• Po tym czasie wsyp oregano i paprykę wędzoną, wymieszaj, dodaj dynię, kostkę rosołową rozpuszczoną w wodzie, pokrojone pomidory suszone oraz pieprz i sól do smaku. Wymieszaj dokładnie.
Krok 3
Ugotuj makaron. Tak przygotowanym sosem polej makaron, posyp parmezanem, ewentualnie szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej