
Składniki
400 gramów
200 gramów
1 sztuka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój ser na drobne kawałki, stop go w garnku na małym ogniu, mieszając.

Krok 2
Dodaj do niego szklankę śmietany, nie przestając mieszać. Następnie skrusz przyprawę w mini kostkach Knorr.

Krok 3
W międzyczasie ugotuj makaron.

Krok 4
Dodaj wstążki do przygotowanego sosu.

Krok 5
Gotowe danie możesz podawać ze świeżą bazylią i parmezanem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tagliatelle w sosie serowym
Pokrój ser na drobne kawałki, stop go w garnku na małym ogniu, mieszając.