Tagliatelle w sosie serowym - makaron śmietanowy | Przepisy.pl pixel

Tagliatelle w sosie serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
528 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

193 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

272 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

1 sztuka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój ser na drobne kawałki, stop go w garnku na małym ogniu, mieszając.

Tagliatelle w sosie serowym - Krok 1

Krok 2

Dodaj do niego szklankę śmietany, nie przestając mieszać. Następnie skrusz przyprawę w mini kostkach Knorr.

Tagliatelle w sosie serowym - Krok 2

Krok 3

W międzyczasie ugotuj makaron.

Tagliatelle w sosie serowym - Krok 3

Krok 4

Dodaj wstążki do przygotowanego sosu.

Tagliatelle w sosie serowym - Krok 4

Krok 5

Gotowe danie możesz podawać ze świeżą bazylią i parmezanem.

Tagliatelle w sosie serowym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tagliatelle w sosie serowymTagliatelle w sosie serowym

Pokrój ser na drobne kawałki, stop go w garnku na małym ogniu, mieszając.