Tagliatelle ze śmietanką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle ze śmietanką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

90 gramów

10 łyżek

500 gramów

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron. Następnie odcedź i ułóż na salaterce.

Krok 2

Dodaj żółtka, drobno postrugane masło i śmietankę. Wszystko dobrze wymieszaj.

Krok 3

Dopraw pieprzem i posyp startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej