
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
300 gramów
1 sztuka
500 gramów
500 gramów
100 mililitrów
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Papryczkę umyj i pokrój w drobne kawałki.
Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i usmaż na niej mięso.
Krok 3
Następnie dodaj cebulę i chili. Dodaj także umyte szparagi, wlej wino i duś około 10 minut.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 5
Do sosu dodaj pokrojone w połówki pomidory oraz posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 6
Sos mocno podgrzej.
Krok 7
Odcedź makaron i przełóż na patelnię z sosem, chwilę podgrzewaj, mieszając.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej