
Składniki
1 sztuka
100 mililitrów
1
50 gramów
20 mililitrów
0.5 pęczka
350 gramów
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.
Krok 2
Wykrój małe różyczki z brokuła a następnie sparz kilka minut we wrzątku - wystudź. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie, natkę posiekaj i smaż chwilę z cebulą. Całość zalej winem i odparuj.
Krok 3
Sos Knorr wymieszaj dokładnie z 250 ml wody i śmietaną. Gotuj 8 minut, następnie dodaj brokuły, gorący makaron i połówki pomidorków. Wymieszaj, podawaj posypany parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej