Płatki róży w cieśnie naleśnikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Płatki róży w cieśnie naleśnikowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 szczypta

1 szklanka

500 mililitrów

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oberwij płatki róż i sparz wrzątkiem.

Krok 2

Ze szklanki cukru i połowy szklanki wody przygotuj syrop, a następnie zanurz w nim róże.

Krok 3

Przygotuj ciasto naleśnikowe z mleka, jajek, szczypty proszku do pieczenia i soli.

Krok 4

Laskę wanilii rozetnij wzdłuż i tępą stroną noża zbierz nasionka. Dołóż do ciasta.

Krok 5

Płatki róż wyjmij z syropu i oddaj do ciasta.

Krok 6

Na rozgrzanym oleju smaż uformowane placki.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sernik mango
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej