Ciastka z ciasta francuskiego z budyniem domowym | Przepisy.pl pixel

BUDYŃ NA "Gérard-zie"

Autor: nagazie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

100 gramów

2 łyżeczki

2 plastry

2 łyżki

300 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

z ciasta wycinamy 24 kwadraty ... 12 kwadratów kładziemy na papier do pieczenia smarujemy rozmąconym jajkiem, z reszty kwadratów wycinamy ramki Kładziemy ramki na wcześniej położone kwadraty na papierze do pieczenia ...również smarujemy je jajkiem do środka kwadratów nakładamy wystygnięty budyń

Krok 2

PRZEPIS NA DOMOWY BUDYŃ: 1 1/2 szklanki mleka 2 łyżki krupczatki / mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 żółtko 2 łyżki masła Zagotować szklankę mleka , do reszty mleka dodajemy mąki , cukier oraz żółtko - miksujemy żeby nie bylo grudek , do gotującego się mleka dodajemy nasz miks mleczno - jajeczny cały czas mieszając , ja używam zawsze miksera i nie ma wtedy grudek :) miksować do zagotowania ... Gdy budyń wystygnie zmiksować go z miękkim masłem :)

Krok 3

układamy na wierz pokrojonego ananasa .. wkładamy do uprzednio nagrzanego piekarnika na 20 minut na 200 stopni . Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BUDYŃ NA "Gérard-zie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BUDYŃ NA "Gérard-zie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BUDYŃ NA "Gérard-zie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BUDYŃ NA "Gérard-zie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BUDYŃ NA "Gérard-zie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BUDYŃ NA "Gérard-zie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BUDYŃ NA "Gérard-zie" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • BUDYŃ NA "Gérard-zie" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krówka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej