Tort adwokat przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort adwokat

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
18 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5

3 szklanki

6 sztuk

2

7 sztuk

1 szklanka

400 gramów

null

1 łyżeczka

1

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubij z cukrem, wsyp mąkę, proszek do pieczenia, kisiel i wymieszaj

Krok 2

Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 40 minut w 180 stopniach.

Krok 3

2,5 szklanki mleka zagotuj z cukrem. Żółtka połącz z proszkiem budyniowym i pozostałym mlekiem. Wlej do wrzącego mleka i zagotuj, mieszając.

Krok 4

Następnie wystudź i utrzyj z masłem.

Krok 5

zetrzyj na tarce o małych oczkach. Brzoskwinie osącz a syrop zachowaj. 2/3 owoców posiekaj a pozostałe cienko pokrój.

Krok 6

Krem podziel na 2 części, do jednej dodaj kakao i startą czekoladę, do drugiej posiekane brzoskwinie.

Krok 7

. Biszkopt przekrój na 3 krążki, nasącz syropem. Blaty przełóż kremami. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort adwokat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort adwokat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort adwokat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort adwokat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort adwokat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort adwokat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort adwokat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort adwokat - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kapuśniak z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej