
Składniki
100 gramów
6 sztuk
100 gramów
1 sztuka
2 sztuki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku do gotowania na parze rozpuść czekolady z masłem.
Krok 2
Do miseczki wbij jaja i ubij mikserem. W trakcie dodaj mąkę oraz cukier.
Krok 3
Do masy z jajek dolej ostudzoną czekoladę oraz posiekane orzechy i wymieszaj.
Krok 4
Spód blachy do pieczenia wyłóż pergaminem. Na niego wlej ciasto i piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 5
Ciasto ostudź, usuń pergamin i pokrój na kwadraty. Podawaj na ciepło lub zimno.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej