Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 kilograma

1 kilogram

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiecz ptysie, a po przestudzenia przekrój.

Krok 2

Maliny zmiksuj i przetrzyj przez sito.

Krok 3

Przełóż ptysie gałkami lodów.

Krok 4

Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.

Krok 5

Ptysie polej sosem malinowym oraz czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej