Murzynek z kremem bananowo-kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Murzynek z kremem bananowo-kokosowym

Autor: kissinge

ratingratingratingratingrating

3

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

7 łyżek

2 szklanki

1 szklanka

25 dekagramów

4 sztuki

15 dekagramów

null

2 łyżeczki

1 łyżka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

3 łyżki

3 sztuki

null

null

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Margarynę roztopić, a następnie dodać do niej cukier, cukier waniliowy, wodę i kakao. Wymieszać. Do ciepłej jeszcze masy dodać żółtka i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do masy i delikatnie wymieszać. Następnie ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut w temperaturze 180 °C. Ostudzić i przekroić na dwa placki.

Krok 2

Krem: Banany obrać, pokroić w drobną kostkę i skropić sokiem z cytryny. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, na koniec dodać „śmietan-fix” i wymieszać. Do ubitej śmietany dodać banany, wiórki kokosowe i pokrojoną w kostkę czekoladę. Wymieszać i podzielić krem na połowę.

Krok 3

Na jeden placek wyłożyć połowę kremu. Przykryć drugim plackiem, lekko docisnąć i wyłożyć resztę kremu.

Krok 4

Dekoracja: Wiórki kokosowe zrumienić na złoty kolor na suchej patelni i obficie posypać nimi ciasto. Schłodzić w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Murzynek z kremem bananowo-kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Murzynek z kremem bananowo-kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Murzynek z kremem bananowo-kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Murzynek z kremem bananowo-kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Murzynek z kremem bananowo-kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Murzynek z kremem bananowo-kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Murzynek z kremem bananowo-kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Murzynek z kremem bananowo-kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej