Ptysiowe łabędzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ptysiowe łabędzie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto karpatkowe i krem wykonać zgodnie z opisem na opakowaniu, blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wycisnąć szprycą małe porcje ciasta, piec 25-30 minut w 200°C, ciastka przeciąć nożem na dwie części, górną przekroić wzdłuż (skrzydełka), z reszty ciasta uformować szyjki i ogonki, piec około 10-15 minut, krem wycisnąć szprycką na wszystkie ciastka, umocować w kremie główki i ogonki, skrzydełka oprószyć cukrem pudrem i umieścić po bokach ciastek, oczy zrobić z polewy.

Krok 2

Ptysiowe łabędzie są bardzo słodkim deserem i idealne są dla naszych dzieci. Na pewno będą idealnie komponować się na niedzielnym podwieczorku, lub przy okazji przyjazdu gości. Taki podwieczorek na pewno wprawi nas w dobry nastrój.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ptysiowe łabędzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ptysiowe łabędzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ptysiowe łabędzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ptysiowe łabędzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ptysiowe łabędzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ptysiowe łabędzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ptysiowe łabędzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ptysiowe łabędzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej