
Składniki
400 mililitrów
3 sztuki
1 opakowanie
90 gramów
200 gramów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj budyń na mleku zgodnie z instrukcją znajdującą się na opakowaniu.
Krok 2
Masło utrzyj z cukrem i żółtkami.
Krok 3
Powoli wlej budyń, po czym wymieszaj z czekoladą i zmielonym twarożkiem, oraz ubitą na sztywno pianą.
Krok 4
Kompotierki opłucz zimną wodą, a następnie wlej krem i pozostaw do zastygnięcia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej