Torcik z wafli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Torcik z wafli

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 szklanki

15 dekagramów

1 łyżka

1 gram

1 łyżka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko gotujemy razem z cukrem wolno, na małym ogniu stale mieszając, by się nie przypaliło. Gdy masa zacznie już nabierać żółtego koloru, odstawiamy ją z ognia, aż do całkowitego wystygnięcia. W drugim garnku ucieramy margarynę z kakao, oraz cukrem wanilinowym. Do utartej masy wlewamy naprawdę małymi ilościami ostudzone mleko stale ucierając. Na zakończenie wsypujemy skórkę pomarańczy. Dobrze utarta masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Masą smarujemy krążki wafli wkładając je jeden na drugim, następnie układamy torciki na deseczce, przykrywamy drugą i na wierzchu stawiamy coś ciężkiego Życzymy wszystkim smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik z wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik z wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik z wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik z wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik z wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik z wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik z wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Torcik z wafli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej