Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną

Autor: Andrzej

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żurawinę namoczyć w gorącej wodzie przez 7 minut po upływie czasu odcedzić i wystudzić. Filety z kurczaka umyć osuszyć i pokroić w kostkę,następnie podsmażyć na maśle z dodatkiem przyprawy uniwersalnej i kostki rosołowej - wystudzić.

Krok 2

Cebulę pokroić w drobną kostkę i zasolić. Seler umyć i pokroić w talarki. Koperek również drobno pokroić.Wszystkie składniki połączyć dodać majonez ok 2-3 łyżki i 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz do smaku

Krok 3

UWAGA: nigdy nie daję całej kostki rosołowej, ponieważ bardzo łatwo można przesolić fileta, wystarcza połowa

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej