Lody „Bomba” po kardynalsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody „Bomba” po kardynalsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyłóż formę lodami czekoladowymi.

Krok 2

Następnie dopełnij kremem kardynalskim.

Krok 3

Szczelnie zamknij i włóż do zamrażarki. Po zamrożeniu zanurz formę na chwilę w gorącej wodzie i wyjmij lody na półmisek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody „Bomba” po kardynalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody „Bomba” po kardynalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody „Bomba” po kardynalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody „Bomba” po kardynalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody „Bomba” po kardynalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody „Bomba” po kardynalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody „Bomba” po kardynalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody „Bomba” po kardynalsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej