Sernikobrownie – przepis ze spodem: z budyniem | Przepisy.pl pixel

Serniko-brownie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
316 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

309 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

masa serowa:

450 gramów

180 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

masa czekoladowa:

2 opakowania

1 sztuka

190 gramów

3 sztuki

160 gramów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser twarogowy, cukier, budyń (proszek), jajka oraz cukier waniliowy przełóż do miski i krótko zmiksuj jedynie do momentu połączenia składników.

Serniko-brownie - Krok 1

Krok 2

W kąpieli wodnej rozpuść masło oraz czekoladę. Dodaj przyprawę płatki chilli Knorr i wymieszaj.

Serniko-brownie - Krok 2

Krok 3

Jajka zmiksuj z cukrem na jasną puszystą masę.

Serniko-brownie - Krok 3

Krok 4

Następnie wlej do niej powoli rozpuszczoną czekoladę z masłem, wsyp mąkę i delikatnie wymieszaj do połączenia składników.

Serniko-brownie - Krok 4

Krok 5

Tak uzyskane dwie masy wylewaj na przemian na foremkę wyłożoną pergaminem. Piecz 45 min w temperaturze 180 st. C. Wystudź w lekko uchylonym piekarniku.

Serniko-brownie - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Na wierzch ciasta możesz dodać świeże owoce np. truskawki lub maliny.

2

Opinie o przepisie

  • słodkakinia

    słodkakinia , 03.12.2022

    czy ten budyń mam dodać w proszku czy już zrobiony?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serniko-brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serniko-brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serniko-brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serniko-brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serniko-brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serniko-brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serniko-brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serniko-brownie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto Kinder Bueno
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Serniko-brownieSerniko-brownie

Miłośników serników nie brakuje. Tak samo, jak fanów czekolady. Dziś zapraszamy do kuchni wszystkich łasuchów, którym marzy się połączenie ulubionych składników w jednym deserze. Smakowite zestawy staną się twoją specjalnością – wszystko za sprawą serniko-brownie.

Dla kogo?

Nie boisz się kulinarnych eksperymentów? Doskonale się składa! W serniko-brownie smak klasycznych produktów deserowych zostanie przełamany aromatycznymi przyprawami. Przekonasz się, że płatki chili i wędzona papryka to składniki, które warto mieć pod ręką nie tylko podczas przyrządzania wytrawnych dań.

Na jaką okazję?

Ciasto świetnie wygląda, a jeszcze lepiej smakuje. Nie miej więc wątpliwości, że serniko-brownie nadaje się do podania nawet podczas największych domowych uroczystości – zaproponuj je gościom w trakcie bożonarodzeniowego albo wielkanocnego spotkania przy stole.

Czy wiesz, że?

Ser twarogowy możesz zmielić samodzielnie. Pamiętaj, że najlepsze efekty uzyskasz, jeśli czynność tę powtórzysz trzykrotnie.

Dla urozmaicenia:

Gdy mowa o owocowych dodatkach, w przepisie na serniko-brownie możesz pozwolić sobie na pewną dozę improwizacji. Do deseru doskonale pasują brzoskwinie, jeżyny, wiśnie, a także konfitury, np. porzeczkowa.