Kruche witrażyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kruche witrażyki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

300 gramów

3 sztuki

1 kilogram

1 gram

3 łyżki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Siekamy mąkę z margaryną, a następnie dodajemy do niej resztę naszych składników i ugniatamy wszystko najpierw dłońmi, następnie wałkiem. Kiedy już ciasto jest dobrze rozwałkowane możemy przystąpić do kolejnej ważnej czynności – wycinamy foremkami nasze miękkie jeszcze ciasteczka. W środku robimy otwory na galaretkę, a z brzegu na nitkę. Najlepiej pomóc sobie przy tej czynności słomką do zimnych napojów. Pieczemy przez około 25 minut w piekarniku. Galaretkę rozpuszczamy w około 150ml wody. Na koniec ciastka studzimy, a następnie wypełniamy gotową galaretką. Pozostaje życzyć smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kruche witrażyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej