Mus kakaowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus kakaowy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 łyżki

1 gram

1 gram

1 gram

150 mililitrów

125 gramów

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek gorzką czekoladę rozdrabniamy i rozpuszczamy z wodą, gotować na małym ogniu, potem odstawić do ostygnięcia. W między czasie cukier puder z serem ucieramy na jednolitą masę. Śmietanę należy ubić na sztywną masę. Potem do masy serowej dodajemy, czekoladę, ubitą śmietanę i kawę, mieszamy wszystko. Kakaową masę najlepiej włożyć do miseczek lub specjalnych pucharków, zostawić masę na całą noc w lodówce. Następnego dnia wyłożyć naczynie z musem ozdobić bitą śmietaną, rurkami i startą czekoladą. Można dodać do tego lody, najlepiej czekoladowe. Koszt takiego musu wynosi około 10zł.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus kakaowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej