Cynamonowy ryż z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cynamonowy ryż z jabłkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
48 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżeczki

2 opakowania

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko i odcedź.

Cynamonowy ryż z jabłkami - Krok 1

Krok 2

Żaroodporną formę do zapiekania wysmaruj dokładnie masłem i układaj kolejno warstwy ugotowanego ryżu i jabłek, każdą posypując odrobiną cukru i cynamonu Knorr, tak aby na samym wierzchu była warstwa ryżu.

Cynamonowy ryż z jabłkami - Krok 2

Krok 3

Oprósz cukrem i cynamonem i zapiecz pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut. Na koniec zdejmij przykrycie i piecz jeszcze 5 minut, aby zarumienić ryż z wierzchu.

Cynamonowy ryż z jabłkami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynamonowy ryż z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynamonowy ryż z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynamonowy ryż z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynamonowy ryż z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynamonowy ryż z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynamonowy ryż z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynamonowy ryż z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cynamonowy ryż z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej