Kraby z chili i trawą cytrynową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kraby z chili i trawą cytrynową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

4 pęczki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kraby oczyść, chili pokrój na kawałki, a trawę cytrynową, cebulę, czosnek oraz dymkę posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć czosnek, chili i trawę cytrynową. Smaż przez kilka minut, a następnie wlej sos rybny, sok z cytryny i wodę. Doprowadź do wrzenia, po czym włóż kraby, szczelnie przykryj i gotuj 15 minut.

Krok 3

Kraby wyciągnij i przełóż na półmisek, a dymkę wrzuć na patelnię i duś, aż płyn zmniejszy objętość do 1/4 szklanki.

Krok 4

Kraby posyp kiełkami i oraz dymką i podawaj z sokiem z limonki oraz sosem rybnym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kraby z chili i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kraby z chili i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kraby z chili i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kraby z chili i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kraby z chili i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kraby z chili i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kraby z chili i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kraby z chili i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej